Landhuizen Landhuizen Woonhuizen Boerderijen Keukens Meubelen Badkamers VOORPAGINA   |   IN ONTWERP  |   GEREALISEERD   |   VISIE   |   WERKWIJZE   |   CONTACT Zeerover Architecten Projecten in ontwerp visie werkwijze contact

Huis bij de molen


Project   : 2000-W-03

Opgeleverd: 2003

Plaats    : Werkhoven


De molenaarswoning bestond voor de helft uit een stal gescheiden van het woongedeelte door een brandmuur.
De uitdaging was om het voorhuis en de stal te  verbinden tot een woning.

Bijzonder was dat in de stal een voormalig molenspant was toegepast als draagconstructie. Dit karakteristieke element vormt ook weer de basis van het nieuwe ontwerp.
De zoldervloer bestaat uit nieuwe Douglas balken met hergebruikte grenen planken. De keuken heeft een gestort granito blad en op de vloer ligt Chinees blauw hardsteen.